De handbaldames van Actief troffen in Borger een tegenstander die tot de laatste minuut van geen wijken wilde weten. Na een ruststand van 9-10 bleef het ook tot de laatste seconde een bloedstollend duel dat door de gasten uit Paterswolde uiteindelijk nipt met 17-18 werd gewonnen.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de spanning zo hoog zou oplopen. Actief kwam scherp uit de startblokken en liep via 1-4 uit naar een 5-10 voorsprong in de 20e minuut. Goed combinatiespel aan Paterswolder zijde leverde treffers op vanaf vrijwel alle posities.

Maar vanaf dat moment begonnen de gasten het offensief een stuk lastiger te krijgen. De scores bleven achterwege en in de dekking wist men de ruimtes niet klein te houden. Borger, dat met prima spel uitstekend weerstand bood, klampte aan en wist de schade bij het rustsignaal te beperken tot één treffer, 9-10.

In de rust werd bij Actief de nadruk gelegd op de ontbrekende zaken in de dekking. Dat leek aanvankelijk ook goed uit te pakken maar de ploeg begon het zichzelf lastig te maken door het missen van een aantal uitstekende mogelijkheden. Zo werden een aantal strafworpen en enkele breaks niet verzilverd en dat hielp de thuisploeg weer in het zadel. Borger wist een uitstekende 1e helft een vervolg te geven in het 2e bedrijf. Het kwam 3x langszij maar nooit op voorsprong. Actief hanteerde echter het wapen dat de ploeg al vaker in soortgelijke situaties overeind hield, een geweldige wedstrijdmentaliteit. Drie minuten voor het eindsignaal wisten de gasten een gaatje van twee treffers te slaan, en dat gebeurde ook nog eens met een aantal fraaie treffers. Dat kleine verschil bleek uiteindelijk voldoende om het dapper strijdende Borger op afstand te houden. Bij 17-18 en nog tien seconden te gaan kwam er nog een ultieme poging van de thuisploeg om op gelijke hoogte te komen maar de lat bracht voor Actief redding.

Bij Actief waren Chantal Kampijon (5x), Lieke Scholten (4x), Melinde Meinen (3x), Marjolein Hummel en José Heitling (ieder 2x), en Vanessa Kalsbeek en Marit Meijer (ieder1x) verantwoordelijk voor de doelpunten.

Midweek:

De Dames Midweek kwamen op dinsdag 6 maart in actie tegen de Dames Midweek uit Marum. Hoewel de stand op de ranglijst een spannende wedstrijd deed vermoeden, bliezen onze dames de dames uit Marum van het veld: maar liefst 3-17 in het voordeel van onze dames.

Jeugd:

De E jeugd trad in Leeuwarden aan tegen de E jeugd van het plaatselijke Cometas. Na een uitermate spannende wedstrijd viel het voordeel uit naar de thuisspelende ploeg. Onze toppers kwamen met 5-4 net een doelpuntje tekort.

De meiden D2 gingen naar Borger om tegen de D2 van Borger te spelen. Ook hier een enorm spannende wedstrijd met een spannend slot, nu gelukkig in Paterswolder voordeel. De meiden wisten met 12-13 te winnen.

De jongens D1 speelden in Oosterhesselen tegen de D1 van HVZ/Vivendi. Na een gelijk opgaande eerste helft maakten de jongens aan het begin van de 2e helft het verschil, wat ze in de eindfase helaas nog grotendeels weer weggaven. Maar knap met 18-21 gewonnen.

Het combi C jongens team speelde in Emmer-Compascuum de beladen wedstrijd tegen de HC1 van D.O.S. De thuisploeg bleek een maatje te groot en met een 20-12 uitslag bleven de punten achter.

De meiden DB1 speelden in Smilde tegen het hoger geplaatste Hoogersmilde DB1. Helaas op zondagochtend 2 zieke speelsters, waarna 2 meiden van de D2 bereid werden gevonden te helpen (bedankt Eline en Sharon!). De tegenstander was een tandje beter, toch een goede wedstrijd gespeeld, maar met 15-6 bleven de punten in Smilde.

Het combi B jongens team speelde thuis in Paterswolde tegen de nummer 2 uit de competitie: Jahn II HB1 uit Stadskanaal. In een leuke, sportieve wedstrijd wisten onze jongens de 1e helft heel goed bij te blijven. De 2e helft bleek de tegenstander iets gehaaider, waardoor de eindstand met 13-18 in het voordeel van de ploeg uit Stadskanaal uitviel.

Programma komende week:

-Op woensdag 14 maart spelen de Dames Midweek om 19.45 uur in Hoogezand tegen de hekkesluiter, de Dames Midweek van D.F.S.

-Zaterdag 17 maart spelen:

De jongens combi HB1 om 17.10 uur in Emmen tegen de HB1 van E&O

-Zondag 18 maart spelen:

De meiden DB1 om 11.05 uur in Stiens tegen de DB1 van FHC. Een gevecht om de 3e plaats.

De jongens combi HC1 om 11.00 uur thuis in sporthal de Hullen te Roden tegen het 1 plaatsje lager geklasseerde HC1 team van F.H.C. uit Stiens

In Sporthal de Marsch:

de E jeugd om 10.00 uur tegen de E jeugd van S.V.B.O. uit Barger Oosterveld

de meiden D2 om 10.55 uur tegen de ongeslagen koploper: de D2 van Actief Klazienaveen

de jongens D1 om 11.40 uur tegen het 1 plaatsje lager geklasseerde D1 team van Borger

de Dames Senioren tenslotte spelen in hun jacht om positie 3 in de competitie om 12.25 uur tegen de Dames Senioren van H.V.A. uit Annen