Extra lezing over Roel Bekkering:
Vrijdag 2 maart van 15.00 – 16.00 uur
Restaurant ‘Bij de Buren’ van verzorgingshuis Symphonie
(Else van der Laanhuis), Hooiweg 18 9761 GR in Eelde.

Na het succes bij Lemferdinge komt er nog een kans voor geïnteresseerden. Op vrijdagmiddag 2 maart om 15.00 uur zal kleindochter Ernestien Honning bij verzorgingshuis Symphonie in Eelde haar verhaal van de boer die schilderde vertellen.
Iets dat ook helemaal past bij de missie van Roel Bekkering zelf (1907 – 1989). Zijn doel was herinneringen aan bijzondere plekjes – met name in Eelde – levend houden. De lezing is daarmee een mooie aanvulling op de tentoonstelling die wordt georganiseerd in samenwerking met Historische Vereniging
Ol Eel.
Aan de hand van schilderijen en tekeningen zal Ernestien herinneringen ophalen aan het werk en leven van Roel Bekkering. Het is een verhaal over de geur van mest en terpentijn. Met herinneringen aan de boerderij naast de tramremise, een bezoekje aan Parijs, het schilderij van de stier, de prijs van de Minerva Academie, en nog veel meer.
Bijzonder levenswerk
Roel Bekkering was een boer die schilderde. Hij heeft in zijn leven honderden historische plekjes in Noord-Drenthe vereeuwigd. Van Drentse landschappen, karakteristieke boerderijtjes tot mooie dorpsgezichten. Ook zocht hij er als het even kon historische informatie bij en kon er aardig over vertellen. Hij heeft daarmee een waardevolle bijdrage geleverd aan het collectief geheugen van Drenthe in het algemeen en Eelde in het bijzonder. Die verhalen komen weer tot leven.

Mede mogelijk dankzij subsidie van de Provincie Drenthe en de gemeente Tynaarlo, Gemeente Tynaarlo Leefbaarheidsfonds, FesTYvals gemeente Tynaarlo Culturele jaar 2017/2018, Ol Eel, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe; Jenny Vrieling Fonds, PKN Dorpskerk Eelde-Paterswolde en dankzij de hulp van vele andere enthousiast betrokkenen uit Eelde-Paterswolde en (verre) omgeving.