IVN Eelde-Paterswolde verzorgde de afgelopen jaren al meerdere keren een excursie door de Onlanden. Omdat de belangstelling daarvoor altijd goed was en de tocht aangenaam gaan we weer naar dit boeiende waterbergings- en natuurgebied. Deze keer voor een gecombineerde fiets- en wandeltocht op zondag 17 juni. Juni is een mooie periode om bloeiende planten te bekijken en om naar de vogels te kijken en te luisteren. Aanbevolen wordt om een verrekijker mee te nemen.

We vertrekken om 9.30 uur per fiets vanaf het Kampje in het centrum van Eelde (tegenover café Boelens) en gaan naar de Onlanderij (Natuurmonumenten) op de hoek Madijk-Zanddijk. Vanaf daar gaan we een blokje om wandelen (5 km). Weer terug bij de Onlanderij fietsen we naar de nieuwe uitkijktoren bij het Beeld: de klim naar boven wordt op 25 meter hoogte beloond met ruim uitzicht rondom! Vanaf het Beeld fietsen we rustig terug naar huis.

Gezien de duur van de excursie, zo’n drie en een half uur, is het verstandig wat eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

Aanmelden voor de excursie bij Leo Stockmann, 050-3095304, glstockmann@hotmail.com