De directie van Groningen Airport Eelde krijgt meer tijd om de financiën op orde te brengen. De provincies Drenthe en Groningen, de steden Assen en Groningen en de gemeente Tynaarlo willen de begroting voor volgend jaar nu nog niet vaststellen.


Over twee weken wordt er verder gepraat. Dan moet de luchthaven een sluitende begroting overleggen. In de huidige begroting voor 2019 stevent de luchthaven af op een tekort van 775.000 euro.


De aandeelhouders hebben verder laten weten geen extra geld uit te willen trekken. Het vliegveld had gehoopt op een half miljoen extra subsidie om aan de verplichtingen te kunnen blijven voldoen. 

“We willen blijven voldoen aan onze verplichtingen, want we willen een veilige luchthaven runnen. Veilig vliegen heeft prioriteit en dat gaat gewoon door”, aldus gedeputeerde Cees Bijl. 


De directie van het vliegveld zoekt ondertussen een opvolger van Nordica. Deze noodlijdende vliegmaatschappij besloot vorige week te stoppen met vliegen van Eelde naar Kopenhagen en München. Er wordt met meerdere maatschappijen gepraat over opvolging, maar meer wil de directie niet prijsgeven.