De handbaldames van Actief eindigden deze competitie met een uitduel in en tegen Beilen. Hierin liet de formatie uit Paterswolde twee gezichten zien want na een ronduit belabberde 1e helft (ruststand 12-7) volgde een zeer succesvol 2e deel van het treffen.

De gasten hadden gewaarschuwd moeten zijn, ook de thuiswedstrijd was immers al in een benauwde 19-18 overwinning geëindigd. Maar alle waarschuwingen bleken aanvankelijk aan dovemans oren gericht, zo leek het. Actief kende een beroerde start waarin, agressie, tempo, omschakeling, en dekking op alle fronten tekort schoten. Binnen luttele minuten liep Beilen weg naar 4-1. Actief herstelde nog wel iets, kwam terug tot 4-3, maar liet het halverwege de 1e helft volledig liggen. De thuisploeg profiteerde meerdere keren van het vele balverlies bij de gasten en liep in een aantal snelle omschakelingen, via 7-3, uit naar een voorsprong van 12-7 halverwege het treffen.

Dat leidde ertoe dat trainer/coach René Zuidema in de rust op niet mis te verstane wijze zijn ongenoegen kenbaar maakte over de matte vertoning die zijn ploeg in dat 1e bedrijf had laten zien. Blijkbaar was dat het signaal wat de dames nodig hadden want bij aanvang van de 2e helft stond er een herboren Actief binnen de lijnen. Met passie werd er plotseling wel collectief gebuffeld in de defensie terwijl in de aanval met veelvuldige positiewisselingen en hoger baltempo de dekking van Beilen regelmatig ontrafeld werd.

Het duel stond nu volledig op zijn kop. Actief stond in de 40e minuut al op gelijke hoogte (12-12) en kwam tien minuten voor tijd bij 14-15 voor het eerst op voorsprong. Met Anneke Hummel centraal in de dekking (van daaruit ijzersterk alles en iedereen aansturend) en een aantal prima reddingen van keepster Caroline Gomarus, werd het duidelijk dat de gasten alles uit de kast haalden om winst veilig te stellen. De zussen Anneke en Marjolein Hummel drukten sowieso een stempel op de wedstrijd want beide waren in totaal goed voor tien treffers.

Bij Beilen ebde het geloof in een goed resultaat langzaam weg. In de eerste twintig minuten van de 2e helft wist de thuisploeg slechts twee keer te scoren. Resultaat van een sterk collectief defensief optreden bij de gasten uit Paterswolde, die tot de laatste seconden vol gas bleven geven en die inhaalrace beloond zagen worden met een uitstekende 16-18 overwinning. Daarmee beloonden de Paterswolder handbaldames zichzelf voor een uitstekend seizoen waarin uiteindelijk de 5e plaats in de eindstand werd behaald. De hoogste klassering sinds jaren. En dat ondanks het feit dat de ploeg tijdens het afgelopen seizoen meerdere malen diverse speelsters moest missen. Zo werd een top drie klassering slechts op twee punten gemist en dat mag met recht opmerkelijk genoemd worden gezien de vele wisselingen in de team samenstelling.

Bij Actief namen Marjolein Hummel (6x), Anneke Hummel (4x), Lieke Scholten (3x), Chantal Kampijon (2x), en José Heitling, Yvonne Prins en Vanessa Kalsbeek (ieder 1x) de treffers voor hun rekening.

Midweek:

De Dames Midweek speelden dinsdag 3 april in Sporthal de Marsch tegen de Dames Midweek van H.V.R.’97 uit Roden. De 1e helft begin wat tam, echter gaandeweg kwamen de dames beter op schot. Verdedigend werd de eerste helft de zaak goed dicht gehouden. Met een 6-0 ruststand werd er begonnen aan de 2e helft, waarin de gasten uit Roden de wedstrijd dreigden te kantelen. De Dames van Actief wisten echter alle zeilen bij te zetten en met een 12-4 overwinning blijven de dames in de race voor positie 3.

Jeugd:

De E jeugd kreeg bezoek van de E4 van E&O uit Emmen. De gasten uit Emmen leken fysiek sterker en er ontspon zich een spannende wedstrijd waarbij onze toppers toch technisch een stukje vaardiger bleken te zijn. Er werd met 7-5 gewonnen.

De meiden D2 speelden in Zwartemeer tegen de D2 van JMS/Hurry Up. Ondanks de stijgende lijn bij de meiden de laatste weken, was dit team te sterk: met 17-8 waren de punten voor de ploeg uit Zwartemeer. De meiden hebben een knappe 6e plaats weten te veroveren dit seizoen.

De jongens D1 speelden tegen naamgenoot Actief Klazienaveen, bij voorbaat een spannende wedstrijd. Het initiatief lag de 1e helft bij onze jongens. Hoewel er af en toe te gehaast gespeeld werd, was er bij rust een minieme voorsprong van 1 doelpunt. De 2e helft bleek het bewaren van de rust voor de jongens een te grote opgave en werd er nipt met 16-18 verloren. Wat echter resulteerde in een keurige 4e plaats in de poule (2e op de ‘geschoonde”lijst).

Het jongens combi HC1 team speelde op zaterdagavond 7 april tegen de HC1 van Doles. De nr 3 bleek echter te sterk voor onze jongens en met een 12-22 gingen de punten naar Harkstede. Met een verdienstelijke 7e plaats (en 3e op de “geschoonde” lijst) werd de zaalcompetitie afgesloten.

De meiden DB1 speelden in Paterswolde tegen de DB1 van SVWW uit Wijster/Westerbork. Onze meiden bleken ook in deze wedstrijd weer uitermate goed te verdedigen en vooral de 1e 10 minuten goed te scoren. Er werd verdiend met 10-2 gewonnen, waardoor de meiden een knappe 3e plaats hebben bereikt.

Het jongens combi HB1 team genoot van een vrij weekend. De jongens zijn hun zware competitie met een keurige 6e plaats geëindigd.

Programma:

-Op vrijdag 13 april spelen de Dames Midweek om 21.00 uur in sporthal de Marsch te Paterswolde tegen de dames midweek van Brons. Kunnen de dames roet in het kampioenschapfeestje van Brons gooien en zelf nog voor de 3e positie gaan?

De overige teams hebben de zaalcompetitie afgesloten. Er volgt nu nog een bekertoernooi, enkele andere toernooien en het beach handbal, alvorens de grote zomerstop wordt aangevangen.