Ze kreeg elf stemmen voor en acht tegen, en één raadslid stemde blanco.

Wiersema was bijna tien jaar fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Tynaarlo. Ze runt al ruim 27 jaar piano-academie en muziekschool Jager in Eelde.

Henk Lammers (66) uit Zuidwolde kwam in februari 2017 naar Tynaarlo. De oud-bestuurder van de gemeente De Wolden en van waterschap Reest en Wieden verving de zieke wethouder Theun Wijbenga. Maar toen die niet terugkeerde, werd Lammers definitief wethouder. Ook na de verkiezingen koos het CDA voor de Zuidwoldiger, toen de partij weer in het college kwam.

‘Altijd met een lach’

“Altijd met een lach op het gezicht, maar dat kon ook wel eens veranderen in een zuinig mondje. Humor is een heel sterk wapen van je, wat je ook markant maakt”, zei burgemeester Marcel Thijsen bij zijn afscheid in de raad. “Je was constructief, maar je kon ook vechten als een leeuw. Maar uiteindelijk ben je altijd tot een compromis bereid.”

“Je was ook handig en lenig van geest, en flexibel. En je hebt je snel aangepast aan de cultuur van Tynaarlo, en hoor steeds meer trots in je stem als je praat over wat je in drie jaar Tynaarlo bereikt hebt. We zullen je missen”, aldus Thijsen. Vrijdag neemt Lammers officieel afscheid van de gemeente Tynaarlo.