EELDE-PATERSWOLDE – Van zeskamp tot playbackshow, van Normaal tot Guus Meeuwis, Jannes en vele andere artiesten haalde hij naar de feesttent tijdens het jaarlijkse bloemencorso in Eelde. Oprichter en uitbater van de Corso feesttent in Eelde, Roelof Boerma vindt dat het na 37 jaar tijd wordt voor een nieuwe generatie en heeft aangegeven het stokje door te geven aan dorpsgenoot Dennis Franke.

Boerma: ‘Ik heb alle 37 jaren met heel veel plezier de feesttent mogen runnen en heb nu het besluit genomen om ermee te stoppen. Samen met familie en medewerkers steken we er jaarlijks een hoop tijd en energie in en dat hebben we absoluut met veel plezier gedaan. Ikzelf denk dat het tijd is voor een frisse wind en voor mijzelf een afsluiter van een mooie periode’.  Aldus Boerma die al een aantal jaren geleden aangaf het stokje door te willen geven. Afgelopen jaar is er natuurlijk ook veel te doen geweest rondom de feesttent en het bestuur van het bloemencorso. Met het nieuwe bestuur kwam er geen samenwerking van de grond en resulteerde uiteindelijk tot twee feesttenten wat zelfs landelijk nieuws werd. Roelof:  ” Dit is voor mij niet de doorslag geweest om er mee te stoppen.  Het nieuwe bestuur  en ik  zaten simpelweg niet op dezelfde golflengte en kwamen er gewoon niet uit ” .

Dennis Franke is waarschijnlijk voor velen geen onbekende op entertainment-gebied en draagt als echte Eeldenaar het corso al jaren een warm hart toe en draait op de zijlijn al velen jaren mee, zowel in de feesttent als op het corsoterrein.  “Het lijkt me leuk om er met het hele dorp weer één groot feest van te maken, samen de schouders eronder met de neuzen dezelfde kant op. Inmiddels heb ik een oriënterend gesprek gehad met het bestuur van het corso. De overname werd positief ontvangen. We hebben afgesproken binnenkort maar eens een brainstormsessie te houden en daar ben ik blij mee “.

De afgelopen jaren werkte Dennis Franke met zowel Boerma als het nieuwe Corsobestuur samen en heeft wel even goed nagedacht over de overname. Een feesttent waar een conflict aan hangt is niet heel aanlokkelijk, maar juist vanwege Franke zijn betrokkenheid bij beide partijen zag hij uiteindelijk de overname wel zitten. “Natuurlijk ben ik ook een commerciele jongen. Het zou mooi zijn als we een situatie kunnen creeren waarin we allemaal profijt hebben en samen één groot feest maken. Daarvoor gaan we dus eerst rustig om tafel”. Over te boeken artiesten laat Dennis Franke zich nog niet uit. “Ik doe het stap voor stap”


Dennis Frank