In de vorm van 'Summer Sessions' presenteren Museum De Buitenplaats en Minerva Academie voor Popcultuur, Hanzehogeschool Groningen, optredens van aanstormend talent op het gebied van muziek, spoken word, theater, film, animatie en meer. De optredens vinden twee wekelijks plaats op de vrijdagmiddag vanaf half vier op het buitenpodium van Museum De Buitenplaats. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Alle performers zijn studenten en oud-studenten van de opleiding Popular Culture. Deze unieke opleiding leidt studenten op tot creatieve ondernemers die werken vanuit een gevarieerde praktijk met eigentijdse media en podia. Dit jaar werken het museum en de academie voor het eerst samen vanuit de wens om jonge makers een podium te bieden en het publiek kennis te laten maken met een breed scala aan genres en disciplines. Museum De Buitenplaats stelde al eerder zijn buitenpodium beschikbaar voor muzikaal talent. In de zomers van 2015, 2016 en 2017 organiseerde het museum in samenwerking met Stichting Groninger Songwriter Circle (GSC) MuseumSessies met optredens van singer-songwriters, variërend van lokale bekendheden tot nationale beroemdheden, zoals Tim Akkerman en Ellen ten Damme.

Locatie Summer Sessions: Museum De Buitenplaats, Hoofdweg 76, Eelde.

Vrijdag 12 juli vanaf 15.30 uur

Didi en Murel
Cellisten Didi Jordens en Murel Fijnvandraat vonden elkaar op de Academie voor Popcultuur. Naast diverse bandprojecten blijft klassieke muziek voor hen de basis. Om zich te blijven ontwikkelen vullen ze klassieke duetten voor twee cello’s aan met uitstapjes naar filmmuziek en op jazz geïnspireerde stukken.

Vera Woldhek met ‘Opnieuw’
De Fins-Nederlandse Vera Woldhek is schrijver, of beter: verhalenverteller. De kern van al haar projecten ligt in de woordkunst, al dan niet gecombineerd met andere kunstvormen zoals theater of muziek. In ‘Opnieuw’ mijmert ze samen met het publiek over gedachtes en hun gedaanten, over herinneringen en déjà vu’s. Hoe vaak kun je iets herhalen tot het al zijn betekenis verliest?

Vrijdag 26 juli 15.30 uur

Selma Ebbens en Murel Fijnvandraat
De muziek van zangeres Selma Ebbens is geïnspireerd op Neo Soul en Jazz. Haar werk kenmerkt zich door veelzijdige arrangementen en meerstemmigheid. Ze speelt deze middag samen met Murel Fijnvandraat (cello). De oplettende luisteraar herkent invloeden van Aretha Franklin, Amy Winehouse en Lianne la Havas.

Vrijdag 9 augustus 15.30 uur

Jesse Joel en band
Verhalende rap wordt vanaf nu gemixt met pop en symfonische melodieën. Hierdoor ontstaat er een unieke beleving die je gehoord moet hebben! Deze nieuwe combinatie smaakt naar meer en we kunnen niet wachten dit aan de wereld te laten horen!

Vrijdag 23 augustus 15.30 uur

Jessey & Karam
De Syrische Karam Shebat (zang) en Griekse Jessey Arapoglou (gitaar) laten hun culturele achtergrond en inspiratiebronnen terugkomen in hun muziek. Dit leidt tot een dynamische performance waarin onder meer Flamenco, Reggaeton en een variatie aan Spaanse en Arabische muziek samenkomen.

Vrijdag 6 september vanaf 15.30 uur

Diverse animaties door Floor Kruk
Floor Kruk maakt video's, animaties en GIFs. Ze maakt zowel werk in opdracht voor diverse artiesten, als vrij werk. Dit vrije werk is kleurrijk, surrealistisch, chaotisch en vaak maatschappijkritisch. Inspiratie haalt ze uit wat ze ziet op TV en internet, maar ook uit het dagelijkse leven.

Clip: Zetelpruit ft Allard – Het Begin door Pieter-Frans Flameling
De band Zetelpruit speelt een mix van elektronische wereldmuziek met een vleugje House en Jazz. Voor zijn band maakte Pieter-Frans Flameling een clip in de vorm van een kinetische typografische Kinetische typografie is een manier om tekstinformatie op een visuele manier weer te geven, in de vorm van een animatie met begeleiding door muziek of gesproken woord.

Film: Innocence door Pieter-Frans Flameling
Een gewone jongen hoopt zoals velen de liefde te vinden via een dating app. Wanneer hij vluchtig door de meisjes heen swipet, verschijnt tot zijn grote verbazing opeens het meisje van zijn dromen op het scherm. Samen gaan ze op een eerste date en alles lijkt perfect te verlopen.

Film: Hai Im Frank
Eenzaamheid komt steeds vaker voor, ook onder jongeren. Vanaf je 28e levensjaar wordt het steeds moeilijker om vrienden te maken. Sociale media lijken dit te vergemakkelijken, maar zorgen ook voor sociale druk. Jean Raemakers, Laura Bron, Iris Yasmin de Brock, Valentijn Keppels, Rinus Dubbis, Jean Luc, Bram Bolten, Remmelt de Vries, Johanneke Dijkstra, Zjamila Hoebas, Jeanine Leguit, Annelies Visser.

Film: Lang en Gelukkig door Maaike Schunselaar
Voor haar afstudeerproject maakte videomaker Maaike Schunselaar de serie ‘Lang en gelukkig’ ‘’We streven allemaal naar de ultieme liefde, maar het aantal scheidingen stijgt gestaag en een langdurige relatie in stand houden lijkt tegenwoordig maar voor weinigen weggelegd. Wat kunnen wij leren van de eerdere generatie waarbij het bijna meer vanzelfsprekend leek om een lang en gelukkig leven met elkaar te leiden?’’ Een korte video met 5 portretten van oudere echtparen die minstens 40 jaar bij elkaar zijn.

Starts at: 2019-07-12 15:30:00
Ends at: 2019-09-06 16:15:00

Location:

Museum De Buitenplaats te Eelde
Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde-Paterswolde, Drenthe, NetherlandsSource