In Eelde wonen mensen die hun sociale contacten kwijt zijn geraakt. Vaak zijn dit ouderen, maar ook mensen met een psychiatrisch verleden. 

 Deze vrijwilligers noemen we een ‘maatje voor een ander’.  Maatjes bepalen samen wat ze prettig vinden om te doen: wandelen, naar de film/theater, uit eten of gewoon ergens een kopje koffiedrinken. De tijdsinvestering is vaak klein, maar de waardering is groot.

Hier een ( kleine ) greep uit de aanvragen in Eelde:

  • Wandel vrijwilliger voor een thuiswonende licht dementerende oudere meneer ( 80+) uit Eelde/Paterswolde. Wie wil met hem (1 keer per week op de woensdag- of vrijdagmiddag ) een blokje om? Het is een kleine tijdsinvestering,  maar een grote waardering.
  • Een mevrouw uit Eelde is vaak alleen thuis en ze zoekt gezelschap. Een keer samen een leuk uitje plannen of gewoon een kopje koffie kringen. Of wellicht een korte wandeling in de rolstoel?
  • Een mevrouw (80+) is erg eenzaam en vindt het lastig om de deur uit te gaan. Wat ze zoekt is een vrijwilliger die haar wil motiveren en stimuleren. Ben jij die volhardende vrijwilliger voor haar?

Wil je je aanmelden als maatje, wil je meer informatie over maatje zijn of over vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Vrijwilligerswerk Tynaarlo: Liesbeth.de.vries@stichtingtrias.nl  of 0592-338934 ( ma, di, do)