Vanaf 9 april is in onze gemeente Connexxion de vervoerder voor de WMO en niet meer VMNN. Alle inwoners met een Wmo-pas krijgen daarom deze maand een nieuwe pas toegestuurd.

pas publiek vervoer groningen drenthe

Vanaf 9 april is in onze gemeente Connexxion de vervoerder voor de WMO en niet meer VMNN. Alle inwoners met een Wmo-pas krijgen daarom deze maand een nieuwe pas toegestuurd. Op de enveloppe ervan staat het logo van Publiek Vervoer.

De oude Wmo-pas is vanaf 9 april niet meer geldig. Wie met Pasen nog geen Wmo-pas heeft ontvangen, kan het beste contact opnemen met de gemeente via 0592 – 266 737 of sociaalteam@tynaarlo.nl.

Publiek Vervoer is een nieuwe samenwerking van alle Groningse en Drentse gemeenten, de twee provincies en het OV-bureau Groningen Drenthe. Onder Publiek Vervoer vallen alle vervoersvormen waar mensen met een Wmo-pas en kinderen in het leerlingenververvoer gebruik van kunnen maken. Ook de regiotaxi’s en buurtbussen vallen onder Publiek Vervoer.

Voor leerlingen in het leerlingenvervoer en hun ouders verandert dit schooljaar nog helemaal niks.

Het doel van de nieuwe samenwerking is dat al de genoemde vervoersvormen ook in de toekomst betaalbaar en toegankelijk blijven.