| Albert Heijn Paterswolde |

Vanaf vandaag hebben wij nieuw in onze winkel, Dry Misting. Wij zijn ontzettend blij met dit nieuwe systeem en willen graag uitleggen wat dit inhoudt.

Dry Misting is een systeem om het vers langer vers te houden. Dit wordt gedaan door puur water uit elkaar te schudden in druppels 1000 keer kleiner dan een regendruppel en deze mist over de producten te verspreiden. De mist vormt zo een koele laag, net boven het product. De producten worden hier niet nat van, de mist is al verdampt voor het de producten raakt. De luchtvochtigheid rondom het product wordt wel hoger. Hierdoor drogen de producten niet uit. Tegelijkertijd daalt de temperatuur direct boven de producten met ongeveer 5 graden.

De kwaliteit van het vers blijft dus langer goed. Wat ook leidt tot het terug dringen van onnodig voedselverspilling, doordat minder producten weggegooid hoeven te worden. Daarnaast kunnen in de toekomst steeds meer versproducten plasticloos in de winkel liggen. Zo zetten wij een nieuwe stap in kwaliteit en duurzaamheid.

Veelgestelde vragen met antwoord:

Dry Misting en verpakte producten, werkt dat wel? Dry Misting heeft als doel de producten te koelen, dus ook verpakte producten profiteren hiervan.

Is de mist 100% water? Ja zeker, de mist wordt gemaakt van puur water zonder toevoegingen.

Werkt Dry Misting wel voor de producten die verder van de verneveling afzitten? Zeker, de mist zorgt voor een koude luchtlaag die zich over alle producten verspreidt. Ook al is de mist na het verlaten van de buis vrij snel niet meer te zien, het effect is er wel.

Benieuwd naar het effect van Dry Misting? Bekijk dan deze korte video: https://www.youtube.com/watch?v=PoqJ_JIu6Kk