Na een prachtige zomer en nog hopend op een mooie nazomer starten wij weer met een nieuwe cyclus van Yin Yoga-lessen.

Zoals altijd in juni heeft Marjan Springelkamp, onze cursusleidster, weer nieuwe impulsen opgedaan tijdens een week durende cursus in Italië.

Ontspannen te midden van ongemak
Tijdens een Yin Yoga houding blijf je precies waar je bent, in het moment. Het lang aanhouden van houdingen kan soms ongemakkelijk voelen en intensief zijn. Door met aandacht een grens te voelen en deze te respecteren, ontdek je vervolgens dat je verder kan.  Door rustig je ademhaling te blijven volgen, ontwikkel je het vermogen om te midden van eventueel ongemak ontspannen te blijven.
Troostend is dan de gedachte dat de gewrichten hierbij gevoed worden en blokkades worden opgeheven. Yin Yoga nodigt je uit om een meer flexibele en open houding naar jezelf en het leven te ontwikkelen, zowel fysiek als gevoelsmatig.

Docent Marjan Springelkamp:

Sinds 1980 ben ik fysiotherapeut. Halverwege de negentiger jaren ben ik mij gaan specialiseren tot haptonoom en ben ik me steeds meer gaan toeleggen op het begeleiden van mensen met spanningsgerelateerde klachten. Ontspanningstherapie, haptonomie en later mindfulness zijn de pijlers geweest waarop ik mijn therapie baseerde. De laatste jaren is daar de Yin Yoga bij gekomen, waarin alles samenkomt. Het is voor mij een prachtige weldadige combinatie voor lichaam en geest. Ik mag wel zeggen dat ik het een voorrecht vind van mijn passie mijn werk te hebben kunnen maken.” 

Cursusinformatie:
De lessen starten op dinsdag 4 september en eindigen op 18 december 2018. Dinsdag 23 oktober valt uit in verband met de herfstvakantie.
Tijdstip is van 13.30 tot 14.45 uur. Mogelijk dat dit
Locatie blijft de grote zaal in De Verdieping (voormalige Mariakerk), Nieuwe Akkers 18 in Paterswolde.

Nieuw concept: wij gaan een strippenkaart introduceren! Er worden 15 lessen aangeboden in de hierboven genoemde periode en u koopt een strippenkaart voor 13 keer. U hebt dan de vrijheid om eens een les te missen zonder dat u daardoor financieel wordt benadeeld.

Aanmelding: 

Wanneer u (weer) wilt deelnemen aan de Yin Yoga lessen ontvangen wij uw opgave graag zo spoedig mogelijk. U kunt dit doen door een mailbericht te sturen naar info@praktijk-movere.nl onder vermelding van “najaar Yin Yoga 2018”. Er kunnen maximaal 12 cursisten deelnemen. Wij hanteren de aanmelding op volgorde van binnenkomst. Tussentijds instappen is mogelijk!