Met een uitstekend mentaal en defensief optreden hebben de handbalsters van Actief de punten in eigen huis weten te houden. Na een ruststand van 6-5 eindigde het duel uiteindelijk in een 15-8 overwinning voor de ploeg uit Paterswolde.

Beide ploegen bleken hun defensieve taken prima voor elkaar te hebben want na tien minuten vielen er slechts drie treffers te noteren (1-2). Het zou echter ook de enige voorsprong in dit treffen voor de gasten blijven. Want daar waar Actief zich in aanvallend opzicht wat aan de malaise wist te onttrekken, beet de formatie uit Westerbork zich stuk op de stugge defensie van de thuisploeg die ondertussen een andere dekkingsvariant was gaan hanteren. Actief (waar jeugdspeelsters Marit Meijer en Manouk Hof opnieuw hun opwachting maakten) liep weg naar 5-2, maar verzuimde in de slotfase van de 1e helft ruimer afstand te nemen. Moeilijke oplossingen zoeken in de passing en het missen van een aantal uitstekende mogelijkheden om het verschil verder op te voeren, brachten SVWW halverwege het duel bijna weer op gelijke hoogte. Bij de ruststand van 6-5 hadden de gasten de aansluiting weer tot stand weten te brengen.

Maar de ploeg uit Westerbork had inmiddels letterlijk handen en voeten nodig om de aanvalsdrift van Actief te beteugelen. Dat leidde aan die kant tot een veelvoud aan gele kaarten, tijdstraffen en strafworpen waarvan Actief er uiteindelijk ook nog een handvol om zeep hielp. Maar leunend op een ijzersterk collectief optreden in de defensie maakte, dat de Paterswolder formatie zich die missers ook kon permitteren. En daar waar de aandacht even verslapte had de ploeg in keepster José Zuidema altijd nog een degelijk slot op de deur.

De gasten zakten ondertussen mentaal door het ijs. De frustratie richtte zich aan die kant met name op de prima fluitende Maarten Oosterveld die zeer veel overtredingen in de wedstrijd uitstekend in de gaten had en conform bestrafte. Actief had begrijpelijkerwijs weinig boodschap aan die frustraties, liet zich niet van de wijs brengen, liet een handvol fraaie treffers optekenen, en incasseerde in de hele 2e helft slechts drie tegentreffers. Met een eindstand van 15-8 beloonde de thuisploeg zichzelf voor de uitstekende wedstrijdmentaliteit, en kwam de overwinning terecht bij de ploeg die daar, gezien het spelbeeld, ook de meeste aanspraak op mocht maken. Bij Actief waren Chantal Kampijon (5x), Melinde Meinen (4x), Lieke Scholten (3x), en Yvonne Prins, Vanessa Eleveld en Marit Meijer (ieder1x) verantwoordelijk voor de treffers.

Overige uitslagen deze week:

De E jeugd wist na een spannende en gelijkopgaande wedstrijd zeer nipt te winnen van de E jeugd van V&S uit Groningen: 17-16

De C jongens lieten er geen twijfel over bestaan dat ze wilden winnen van de HC2 van E&O uit Emmen middels een ruime uitslag: 35-18

Komende week is er geen competitie programma als gevolg van de vakantie