Geslaagde Handball Battle in Paterswolde!!

Op zondag 3 maart van vond in sporthal de Marsch te Paterswolde een zogenaamde “strong men handball battle” plaats. Dit is een evenement voor jongens in de leeftijd van 11-14 jaar, waarbij je jouw handbaltalent kunt laten zien, of juist eens kunt proberen of handbal jouw sport is! Een strijd tussen stoere jongens die van een uitdaging houden!

Maar liefst 33 jongens vonden hun weg naar sporthal de Marsch. Onder hen vele handballende jongens van omliggende verenigingen, natuurlijk een sterke delegatie van HV Actief, maar ook een aantal niet-handballende jongens!

Onder de bezielende leiding van hoofdtrainer Roelof Smeenge en namens het NHV organisator Jan Speelman werd er met de vrijwilligers van HV Actief een leuk parkoers uitgezet met diverse onderdelen waarbij de handbaltechniek getest werd.

Aan het einde van de battle werden de individuele punten bij elkaar opgeteld en waren de prijswinnaars bekend. Daarbij was er ook succes voor de boys van Actief: in de jongste categorie wist Kris Kosters knap beslag te leggen op een gedeelde derde plaats en Gerjan Riksten ging hier met de overwinning aan de haal.

De winnaars kregen een handdoek van het NHV en alle boys werden beloond met een bidon.

Zaterdag 30 maart vindt de volgende battle in het noorden plaats in Emmen, opgave via www.handbalhelden.nl. De punten die tijdens deze battles worden vergaard tellen mee voor de nationale handball battle; wanneer je op 1 juli 2019 bij de beste 40 spelers staat, mag je deelnemen aan de “ultimate strong men handball battle”, waarbij mooie prijzen te verdienen zijn!

Aan het einde van de middag verliet iedereen moe maar voldaan Sporthal de Marsch.