Hoewel het handbalseizoen al lang en breed ten einde lijkt, wisten de B meiden van HV Actief na de reguliere competitie heel knap door te dringen tot de bekerfinale van het district Noord. In de poulefase werden onder andere Aeolus uit Wildervank en E&O uit Emmen knap getackeld. Op zondag 10 juni stond de bekerfinale in het Drentse Borger gepland. Tegenstander in deze finale was het B1 team van HVZ/Vivendi uit het Oosterhesselen.

Om 12 uur exact werd de wedstrijd aangevangen onder leiding van bondsscheidsrechter de heer van Vondel. De meiden uit Oosterhesselen lieten er echter geen gras over groeien en maakten vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat zij niet naar Borger gekomen waren om even van onze meiden te verliezen. Aanvallend lag er aan Actief zijde te weinig druk, waardoor het doel van de tegenstander slecht gevonden werd. Een aantal snelle aanvallen en breaks van HVZ/Vivendi brak de Paterswolder verdediging op, waardoor er bij rust reeds een achterstand van 12-2 op het scorebord stond en de wedstrijd al gelopen leek.

Toch wisten de meiden zich de 2e helft op te richten en werd er verdedigend minder weggegeven. Aanvallend kwam er meer beweging in het spel en werden ook de ingestudeerde spelhervattingen gebruikt. Daardoor wisten de meiden de 2e helft goed in het spoor te blijven van HVZ, echter kwam voor HVZ de overwinning niet meer in gevaar. Uiteindelijk ging de beker met een 22-8 einduitslag mee naar Oosterhesselen. Een illusie armer, doch een ervaring rijker keerden de meiden huiswaarts naar Paterswolde.