De handbalsters speelden in Annen tegen HVA een wedstrijd waarin duidelijk moest worden of men de aansluiting met de top wist vast te houden of voorlopig af moesten haken. Het werd het eerste, want met een 10-14 (rust 6-8) overwinning is Actief koploper FHC tot op twee punten genaderd.

Vooraf was het iedereen bij Actief duidelijk dat HVA voor iedere tegenstander een lastig te nemen horde is. De ploeg uit Annen had dan ook voorafgaand aan dit duel een aantal aansprekende resultaten weten te boeken. Met die wetenschap startte Actief dan ook met de juiste instelling. De ploeg was van meet af aan scherp in de duels en zou dat ook de hele wedstrijd vast weten te houden. De gasten trokken aanvankelijk het initiatief naar zich toe, kwamen met 0-2 voor, maar, conform verwachting, had HVA ook het antwoord paraat. Er ontspon zich vervolgens een heerlijk gelijk opgaand duel waarin aan beide kanten de defensie de boventoon voerde. Beide ploegen hadden moeite om de ruimtes in de hechte dekking te vinden. Na een tussenstand van 5:5 bleek Actief in dat laatste net wat slagvaardiger en leidde halverwege met 6:8.

Toch kwam HVA kort na rust in de 40e minuut bij 8:8 weer langszij. Maar, zoals vaker dit seizoen, hield Actief keepster José Zuidema op cruciale momenten de ploeg overeind. Actief, dat aantrad met jeugdspeelster Maike Huberts en midweek speelster Jannie Takens, zag vervolgens kans om binnen tien minuten een marge van drie treffers op te bouwen. In defensief opzicht stond Actief als een huis en stond in de resterende minuten slechts twee treffers toe. Dat bleek ruim voldoende om een goed spelend HVA op afstand te houden en beide punten mee naar huis te nemen. Door deze overwinning klom Actief op naar een gedeelde 2e plaats op de ranglijst. Iets wat, gezien de lijst met afwezigen, best opmerkelijk genoemd mag worden. Komende zondag speelt de ploeg om 11:40 in sporthal de Marsch de topper tegen Cometas. Dan zal ook duidelijk worden of Actief zich definitief op die 2e stek weet te handhaven. Bij Actief tekenden Melinde Meinen en Chantal Kampijon (ieder 5x) en Lieke Scholten, Jannie Takens, Vanessa Kalsbeek en Maike Huberts (ieder 1x) voor de doelpunten.

Uitslagen:

HVR 97 DMW2 – Actief DMW 3-7

V&S E2 – Actief E1 20-7

HVR 97 D1 – Actief D1 6-9

FHC HC1 – Actief HC1 17-16

Actief/HVR HB1 – Hurry Up HB2 11-26

HVA DS1 – Actief DS1 10-14

Programma komende week:

Op vrijdag 7 december om 21.00 uur in sporthald de Marsch te Paterswolde maken de Heren Midweek hun langverwachte comeback in de competitie. Tegenstander is dan HVA HMW uit Annen.

Op zondag 9 december spelen in Sporthal de Marsch te Paterswolde:

10.00 uur: de E jeugd tegen Cometas E1 uit Leeuwarden

10.55 uur: de D jeugd tegen Cometas D1 uit Leeuwarden

11.40 uur: de Dames Senioren tegen Cometas DS2 uit Leeuwarden

De DC1, DB1 en HB1 spelen uit.