Na een periode van kerst-diner, oliebollen, appelflappen, knieperties en rolletjes, was het afgelopen zondag weer tijd om te handballen! Hoewel de vakantieperiode niet geheel handbal-loos was doorgekomen, er vond tenslotte nog een geweldig oliebollen mix toernooi plaats in Sporthal de Marsch, kenden alle teams een vrij stroef begin van de wedstrijd.

De D jeugd speelde als eerste na de vakantie tegen de D2 van naamgenoot Actief uit Klazienaveen. Onze D toppers hadden heel lang zicht op een overwinning, maar lieten zich toch het kaas van het brood eten, de gasten wonnen met 6-8.

Daarna traden de C meiden aan tegen de C meiden van SV Hoogersmilde. Hoewel de gasten iets hoger op de ranglijst staan, wisten de meiden heel lang goed in het spoor te blijven. Helaas wisten de gasten iets vaker te scoren en gingen zij met een 9-14 overwinning naar huis.

Vervolgens betraden de C jongens de arena in Sporthal de Marsch. Zij speelden tegen de C jongens van Exito uit Sleen. Al vrij snel bleek er een groot krachtsverschil tussen beide ploegen, na een ruststand van 15-4 wisten onze jongens met 30-7 te winnen.

Als laatste waren de B meiden aan de beurt, zij speelden tegen de B meiden van Exito uit Sleen. Hoewel ook hier de start vrij stroef was, bleek er een aanzienlijk krachtsverschil te zijn. De tegenstander kreeg gewoon geen kans om te scoren. Uiteindelijk wisten onze meiden ruim met 21-2 te winnen.

In sporthal Lewenborg te Groningen speelde het combinatie heren Senioren team van VAKO/Actief tegen de heren senioren van V&S uit Groningen. Met slechts 1 wisselspeler kwamen onze heren tekort tegen de thuisspelende ploeg en met een 34-17 eindstand bleven de punten in Groningen.

Programma komende week:

-Op dinsdag 8 januari spelen de Dames Midweek om 20.00 uur in en tegen Marum DMW1

-Op vrijdag 11 januari spelen de jongen van het combi HB1 team om 19.00 uur in Slochteren tegen de HB1 van Doles uit Harkstede.

-Op zaterdag 12 januari spelen de jongens HC1 in Annen tegen het combi HC1 team van HVA/Aeolus.

-Op zondag 13 januari spelen:

De E jeugd om 9 uur in Smilde tegen de E jeugd van SV Hoogersmilde

De meiden DC1 om 11 uur in en tegen Borger DC1

De meiden DB1 om 15 uur in en tegen Borger DB1

De Dames senioren spelen om 11 uur in Smilde een rechtstreeks duel om de 2e positie op de ranglijst tegen SV Hoogersmilde!

Het Heren Senioren Combi teams speelt om 15.20 thuis in sporthal de Kamp te Vries tegen het HS combi team van SVBO/E&O.