In sporthal de Marsch startte de handbalcompetitie voor de handbaldames van Actief met een duel tegen Hoogersmilde. Na een prima eerste deel, zakte de thuisploeg in de 2e helft echter ver weg en verloor met ruime cijfers.

Actief kwam aanvankelijk uitstekend uit de startblokken. Leunend op een prima functionerende defensie stond het na twintig minuten op een 7-3 voorsprong. Regelmatig werd via vlot combinatiespel de ruimte gevonden en doeltreffend afgerond. Dat was des te opmerkelijker omdat de ploeg uit Paterswolde maar liefst vier speelsters om uiteenlopende redenen moest missen. Trainer/coach René Zuidema deed om die reden een beroep op jeugdspeelsters Marit Meijer en Manouk Hof en dat tweetal stelde niet teleur. Met een solide optreden van keepster José Zuidema als back up (ze stopte twee strafworpen) wist de thuisformatie tot aan de rust een voorsprong van twee treffers vast te houden (8-6). Op dat moment maakte Marjolein Hummel helaas al geen deel meer uit van de Paterswolder formatie. Bij een passeerbeweging verdraaide ze haar knie en moest de strijd al vroegtijdig staken. Die blessure was extra zuur omdat de moeizame bezetting van de thuisploeg nog verder werd uitgedund.

In de 2e helft werden het gemis van de afwezigen bij Actief duidelijk voelbaar. Ondanks een tomeloze inzet van alles en iedereen namen de bezoekers uit Smilde de regie over. Balverlies in de passing en matig afronden aan Actief zijde werden door Hoogersmilde direct afgestraft. De thuisploeg kon tot de laatste tien minuten nog aardig in het spoor van de gasten blijven, maar vanaf 13-16 werd duidelijk dat de moegestreden Paterswolder equipe niet meer bij machte was de nederlaag af te wenden. Het eindsignaal klonk bij een stand van 13-21, een uitslag die niet helemaal recht deed aan het spelbeeld, en waarbij het verschil iets te hoog uitviel. Maar het pleit voor de ploeg dat het streed voor wat het waard was. Komende zondag wacht het uitduel in Borger en dan volgt er een aantal weken waarin geen competitieverplichtingen op de agenda staan. En met een aantal afwezige speelsters op de weg terug is die periode voor Actief uiterst welkom.

Voor de treffers aan Actief zijde tekenden Chantal Kampijon (4x), Lieke Scholten (3x), Anneke Hummel en Marit Meijer (ieder 2x), Vanessa Kalsbeek en Yvonne Prins (ieder 1x).

UITSLAGEN:

Actief E1 – S.V. Hoogersmilde E1 12 – 11

Actief DC1 – Borger DC1 8 – 12

Actief HC1 – F.H.C. HC1 12 – 22

Actief DB1 – Borger DB1 8 – 8

Actief/HVR HB1 – D.E.S.H. HB3 12 – 33

Actief DS1 – S.V. Hoogersmilde DS1 13 – 21

Cirkeltijgers DMW2 – Actief DMW 6 – 8

SVBO/E&O HS1 – VAKO/Actief HS1 42 – 13

Programma komende week:

Vrijdag 12 oktober:

Actief DMW – HVR’97 DMW1 21.00 uur in de Marsch te Paterswolde

Zondag 14 oktober:

F jeugd speelt een toernooi in Klazienaveen

Borger D1 – Actief D1 10.25 uur in Borger

SVBO DB2 – Actief DB1 15.00 uur in Emmen (ovb)

Doles HB1 – Actief/HVR HB1 10.00 uur in Harkstede

Borger DS2 – Actief DS1 13.15 uur in Borger

VAKO/Actief HS1 – Merna HS1 13.00 uur in Vries