De handbaldames uit Paterswolde speelden in het Groninger Zernike complex de uitwedstrijd tegen de studentenploeg van Cirkeltijgers. Zonder groots te spelen trok Actief, na een 5-9 ruststand, de wedstrijd met 12-15 naar zich toe.

Alle waarschuwingen vooraf ten spijt kwam Actief matig en ongeïnspireerd uit de startblokken. Daar kreeg het dan ook prompt de rekening voor gepresenteerd want de ploeg stond in no-time met 3-0 achter. Slordig spel in balbezit en een veel te tamme dekking bezorgde Cirkeltijgers een vliegende start. Vanaf dat moment waren de gasten blijkbaar wat wakker geschud en kwamen in de 10e minuut bij 4-4 langszij. Defensief begon men de zaken meer in de greep te krijgen maar in de aanval stond het vizier niet op scherp en permitteerde de Paterswolder formatie zich teveel balverlies om de thuisploeg al vroeg op een grotere achterstand te zetten. Desondanks was het verschil bij rust met 5-9 eigenlijk al gemaakt, mede te danken aan enkele prima reddingen van keepster José Zuidema.

Voor aanvang van de 2e helft hamerde trainer/coach René Zuidema op het hanteren van een andere tactiek in de aanval en dat begon zijn vruchten af te werpen. De voorsprong werd verder uitgebouwd naar een tussenstand van 8-14 in de 50e minuut en daarmee was het pleit beslecht. Jeugdspeelster Maike Huberts liet zich met twee fraaie treffers vanaf de rechterhoek gelden. Daarnaast namen Chantal Kampijon en Lieke Scholten met hun treffers de ploeg verder op sleeptouw. Dat was ook noodzakelijk want Actief wisselde uitstekende momenten (met fraaie doelpunten) in de 2e helft hier en daar af met onbegrijpelijke slordigheden. Desondanks kwam de zege geen moment meer in gevaar en klonk het eindsignaal van de prima fluitende leidsman Wim v.d Berg bij een stand van 12-15. Met die overwinning handhaaft Actief zich in de top van de ranglijst en staat het halverwege het seizoen gedeeld 2e op drie punten van koploper FHC. Gezien alle personele problemen rondom de bezetting van de ploeg tijdens die 1e competitiehelft mag dat als een uitstekende prestatie gezien worden.

Bij Actief waren Chantal Kampijon (7x), Lieke Scholten (4x), Melinde Meinen en Maike Huberts verantwoordelijk voor de treffers

Uitslagen:

Actief DMW1 – DFS DMW1 15-8

Jahn II E1 – Actief E1 12-10

SVBO D2 – Actief D1 22-10

E&O HC2 – Actief HC1 12-21

Actief DB1 – Actief Kl. DB1 10-10

Unitas HB1 – Actief/HVR HB1 28-24

Cirkeltijgers HS1 – VAKO/Actief HS1 40-15

Cirkeltijgers DS2 – Actief DS1 12-15

Programma komende weken:

In verband met de feestdagen vinden er de komende 2 weken geen competitie wedstrijden plaats. Op vrijdag 28 december vindt van 18-20 uur in sporthal de Marsch te Paterswolde het jaarlijkse Oliebollen-mixtoernooi voor de jeugd plaats. Van 20-22 uur vindt ditzelfde toernooi diezelfde avond plaats voor de senioren. Dat belooft weer een gezellige avond te worden!!