Actief ontving in sporthal de Marsch het laag geklasseerde Kwiek uit Hoogeveen. De runner-up uit Paterswolde grossierde in het missen van kansen, maar pakte desondanks met 16-7 een redelijk eenvoudige overwinning.

Al vroeg in het duel werd duidelijk dat de thuisploeg niet zoveel te duchten zou hebben van de gasten. Na tien minuten stond het al 5-0, maar vanaf dat moment slopen er veel slordigheden in het spel van Actief, dat in deze wedstrijd (door een waslijst aan blessures) een beroep deed op jeugdspeelster Maike Huberts en midweek speelster Anita Stroetinga.

In defensief opzicht wist men de rijen nog wel gesloten te houden, en dat wat wel doorkwam werd door keepster José Zuidema regelmatig onschadelijk gemaakt. Maar een totaal ander beeld gaf de aanval te zien. Hoewel de ploeg zich kans na kans wist te creëren deed het zichzelf zwaar tekort door het missen van de ene fraaie mogelijkheid na de andere. En dat leidde ertoe dat Actief zelf debet was aan het feit dat de tegenstander lang in de wedstrijd wist te blijven. Maar met die conclusie alleen zou de doelvrouw van Kwiek tekort gedaan worden. Zij groeide, met een reeks aan reddingen, uit tot beste speelster op het veld. Ondanks haar uitstekend optreden kon ook zij echter een achterstand van 8-4 in de rust voor haar ploeg niet voorkomen.

Hoewel Actief ook in de 2e helft bleef volharden in het niet verzilveren van de ogelijkheden, liet de ploeg wel zien dat het in dit duel erg veel kansen wist te creëren. Het duurde echter tot de 40e minuut voordat Actief meer afstand van Kwiek wist te nemen. Oorzaken daarvoor lagen in de trage omschakeling en een eindpass die te vaak slordig van aard was. Maar de Paterswolder formatie liep, na die zwakke fase, tussen de 40e en de 50e minuut van 10-5 uit naar 14-6 en wist uiteindelijk met 16-7 de wedstrijd over de streep te trekken. Wat voor Actief overblijft is de conclusie dat maar liefst zeven speelsters een aandeel hadden in de score, de verdediging slechts zeven treffers toestond, en dat men veel kansen wist te creëren. Dat zal aankomend weekend in Annen tegen HVA echter niet genoeg zijn om die wedstrijd winnend af te sluiten. Dan zal er hoe dan ook e.e.a. verbeterd moeten worden. Bij Actief heeft men dus stof tot nadenken. Voor Actief scoorden Chantal Kampijon (8x), Melinde Meinen en Eilina Höhnebecke (ieder 2x), Yvonne Prins, Vanessa Kalsbeek, Bianca Ubels en Maike Huberts (ieder 1x).

Uitslagen:

Actief E1 – Kwiek E2 14-9

Actief D1 – Kwiek D1 12-16

Actief DC1 – H.V.A. DC1 19-3

Actief HC1 – SV Hoogersmilde HC1 18-9

Actief/HVR HB1 – Doles 17-20

Actief/VAKO HS1 – F.H.C. HS1 14-31

Actief DS1 – Kwiek DS2 16-7

Programma komende week:

Op zondag 2 december speelt in Sporthal de Marsch te Paterswolde:

11.00 uur: het combi HB1 team tegen de HB2 van Hurry Up uit Zwartemeer

De andere teams spelen allen uit.