In de strijd om de 2e plek op de ranglijst hebben de handbaldames van Actief even pas op de plaatst moeten maken. Na een ruststand van 11-8 ging de winst uiteindelijk met 22-16 naar de thuisploeg.

Actief, dat het missen van een vijftal speelsters opving met jeugdspeelsters Myrthe Wolbers en Marit Meijer, kende in dit duel een valse start. Dat resulteerde binnen tien minuten in een achterstand van 4-1. Slecht verzorgde omschakeling na slordig balverlies, en een timide houding in de dekking lagen hieraan ten grondslag. In aanvallend opzicht had de Paterswolder formatie moeite om de ruimtes te vinden en werden de opbouwers te weinig in stelling gebracht. Desondanks zag de ploeg kans om aan te klampen en het verschil niet verder op te laten lopen. Maar het feit dat men in de 1e helft ook al tegen 3 tijdstraffen aanliep zorgde er mede voor dat dat het verschil nergens kleiner werd dan drie. Zo stond het halverwege dus 11-8 in het voordeel van Hoogersmilde.

Die marge bleef aanvankelijk in het begin van de 2e helft overeind want in de 40e minuut liet het scorebord een tussenstand van 14-10 te zien. Actief wist in die periode de opbouw van de thuisploeg niet af te stoppen en miste ook een aantal opgelegde mogelijkheden om het gat verder te dichten. In de laatste twintig minuten ging het aan Actief zijde echter verder bergafwaarts. Daar waar een betrouwbare defensie bij de gasten vaak de basis is om een wedstrijd te doen kantelen, bleek het in dit treffen de achilleshiel van de ploeg. Actief grossierde in de eindfase in persoonlijke fouten en dat wordt door tegenstanders van dit kaliber onmiddelijk omgezet in doelpunten. Ook een prima optreden van jeugdkeepster Myrthe Wolbers (ze stopte o.a. twee strafworpen), en maar liefst zeven doelpunten van Lieke Scholten konden niet voorkomen dat het verschil langzaam opliep. Positief daarentegen is de conclusie dat Actief in die 2e helft een aantal fraai uitgespeelde treffers liet optekenen. Het eindsignaal klonk bij 22-16 en dat was, gezien het spelbeeld, een terechte uitslag. Daardoor zakte Actief een plaats op de ranglijst en deelt het die 3e stek nu met Cometas.

Bij Actief waren Lieke Scholten (7x), Melinde Meinen (5x), José Sottje (2x), Chantal Kampijon en Yvonne Prins (ieder 1x) verantwoordelijk voor de doelpunten.

Andere teams:

-Het combinatie Heren Senioren team van VAKO/Actief kent vooralsnog een stroef seizoen. Na 8 wedstrijden was er helaas nog geen punt gepakt. Zondag 13 januari kwam de nummer 2 van de ranglijst (combiteam SVBO/E&O) op visite in Vries. Na een redelijk gelijkopgaande 1e helft stonden de gasten 2 puntjes los bij rust. Echter in de 2e helft keerde het tij en wisten de heren, mede door puik keeperswerk, te zorgen voor de grootste verrassing van de dag: er werd met 26-25 gewonnen, een mooie opsteker!

-De Dames Midweek traden op dinsdag 8 januari in Marum aan tegen de plaatselijke Dames Midweek. Na een tumultueus verlopen wedstrijd, werd er met 6-12 gewonnen, waardoor de dames fier en ongeslagen aan kop gaan!

-De jongens van het combi HB1 team speelden op vrijdag 11 januari in Slochteren tegen de HB1 van Doles uit Harkstede. Helaas een vrij rommelige wedstrijd, met wel een uitermate spannend slot en 2 doelpunten in de laatste 30 seconden. Met een 21-21 gelijke stand werd de wedstrijd afgeloten.

-De jongens HC1 speelden zaterdag 12 januari in Annen tegen het combi HC1 team van HVA/Aeolus. Middels onnodig hard spel probeerde HVA/Aeolus het onze fysiek kleinere spelers lastig te maken. Echter de 13-30 overwinning van onze jongens had desondanks veel hoger uit kunnen vallen.

-De E jeugd speelde zondag 13 januari in Smilde tegen de E jeugd van Hoogersmilde. Met 19-10 bleek de thuisspelende ploeg een tikje sterker.

-De meiden van DC1 speelden zondag 13 januari in Borger tegen de plaatselijke DC1. De thuisspelende ploeg bleek ook hier een tikje sterker waardoor onze meiden met 14-5 puntloos huiswaarts keerden.

-De meiden DB1 speelden diezelfde zondag ook in Borger tegen de plaatselijke DB1. Middels een keurige 10-17 overwinning wisten de meiden 2 plaatsen op te klimmen naar de 3e plek op de ranglijst.

Programma komende week:

Op zondag 20 januari is er weer een volle handbal zondag in Sporthal de Marsch te Paterswolde:

10.00 uur: D1 jeugd tegen Borger D1

10.45 uur: meiden DC1 tegen HVE2000 DC1 uit Erica

11.45 uur: jongens HC1 tegen V&S HC1 uit Groningen

12.45 uur: meiden DB1 tegen SVBO DB2 uit Barger Oosterveld

13.45 uur: Dames Senioren tegen Borger DS2

Het combi HB1 team speelt om 12.40 uur in Zwartemeer tegen Hurry Up HB2

Het combi Heren Senioren team speelt om 15.00 uur in Leens tegen Merna HS1