De ontmoeting tussen Actief en Borger ging tot de laatste minuten gelijk op. Na een 10-10 stand halverwege werd het duel uiteindelijk door een wat merkwaardige tijdstraf van twee minuten, inclusief bijbehorende strafworp, in het voordeel van de gasten uit Borger beslist.

Aanvankelijk was de thuisploeg in de eigen sporthal de Marsch niet bij de les. In de defensie liet men teveel ruimtes vallen en dat leidde na 8 minuten tot een 1-4 achterstand. Die stand werd mede in de hand gewerkt door teveel onrust in de passing waarbij onnodig balverlies werd geleden. Vanaf dat moment kreeg Actief zowel in defensief als in aanvallend opzicht echter iets meer grip op de zaken. Via 6-7 in de 20e minuut leidde dat tot een ruststand van 10-10.

In de 2e helft hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht maar tien minuten voor tijd kwam Actief bij 15-14 voor het eerst op voorsprong. Vanaf dat moment leek de Paterswolder formatie definitief de controle te hebben. Maar liefst zeven speelsters waren bij de thuisploeg verantwoordelijk voor de diverse treffers, en dat gaf al aan dat het aanvallend in die periode bij Actief wel goed zat. In defensief opzicht werd de opbouw van Borger ook beter afgestopt maar in de laatste vijf minuten kantelde het duel. Volledig onverwacht liep Actief tegen een tijdstraf van twee minuten aan, waarop de toegekende strafworp, en het voordeel van de tijdelijke overtal situatie, door Borger werden benut om op voorsprong te komen. De resterende anderhalve minuut die overbleef was voor Actief tekort om die opgelopen schade nog te kunnen repareren en daarmee trok Borger uiteindelijk met 17-20 de overwinning naar zich toe. Bij Actief tekenden Chantal Kampijon (5x), Melinde Meinen (4x), Lieke Scholten, Yvonne Prins, José Sottje en Vanessa Kalsbeek (ieder2x), en jeugdspeelster Marit Meijer (1x) verantwoordelijk voor de doelpunten.

Andere teams:

-Het combinatie Heren Senioren team van VAKO/Actief liep in Leens tegen Merna HS1 tegen een 22-16 nederlaag op.

-De jongens van het combi HB1 team speelden in Zwartemeer tegen de HB2 van Hurry Up. De thuisspelende ploeg bleek behendiger in het scoren, waardoor er een 40-16 eindstand op het scorebord kwam.

-De meiden DB1 speelden in sporthal de Marsch tegen koploper en kampioenskandidaat SVBO DB2. In een wedstrijd die beide kanten op kon gaan kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren. Onze meiden bleken deze dag over meer wilskracht te beschikken en wonnen de partij verdiend met 12-10.

-De jongens HC1 speelden in Paterswolde tegen de HC1 van V&S uit Groningen een echte streekderby. De gasten bleken net iets scherper en sterker, waardoor er met 15-20 verloren werd en V&S een grote stap richting het kampioenschap kon zetten.

-De meiden van DC1 speelden in de Marsch tegen de DC1 van HVE2000 uit Erica. Na een spannende en gelijk opgaande strijd, waarbij beide teams zich niet gewonnen wilden geven, wonnen onze meiden knap met 14-12.

-De D jeugd speelde in de Marsch tegen koploper Borger D1. Na een matig begin, kwamen onze toppers tegen het einde van de wedstrijd heel dichtbij Borger, echter in de slotfase wist Borger de definitieve nekslag te geven. Onder het motto: waar 2 honden vechten om een been, wist Borger met 8-12 te winnen.

Programma komende week:

Op vrijdag 25 januari speelt Dames Midweek om 21.00 uur in Sporthal de Marsch te Paterswolde tegen de Dames Midweek van D.O.S.’94 uit Dwingeloo.

Op zondag 27 januari speelt het jongens combi team HB1 in sporthal de Marsch te Paterswolde tegen de HB1 van Jupiter’76 uit Franeker

Alle andere teams spelen uit.