De handbaldames van Actief speelden in Beilen een wedstrijd waarin de ploeg constant het initiatief had. Na een ruststand van 7-15 werd het uiteindelijk 10-20 in het voordeel van de Paterswolder formatie.

Actief kende een matig begin en zag in de 1e tien minuten Beilen nog in het spoor blijven (3-3). Slordigheden in de dekking en trage balcirculatie lagen hieraan ten grondslag. Maar na het 1e kwartier ging de knop om bij de gasten. Baltempo in de aanval ging in rap tempo omhoog en in de defensie werd de thuisploeg aan banden gelegd. Actief incasseerde in het laatste deel van de 1e helft slechts twee treffers en wist met snel combinatiespel constant de dekking van de thuisploeg te ontrafelen. Het zou naderhand ook de beste fase van Actief blijken te zijn in dit duel. Er werd gescoord vanaf alle posities en dat geeft al aan dat het met de aanvalspatronen bij Actief wel goed zat. Halverwege gaf het scorebord dan ook een geruststellende 5-11 tussenstand aan.

Maar de gasten uit Paterswolde hadden na de hervatting een aantal minuten nodig om weer in het ritme te komen. Vanaf het moment dat de schwung erbij Actief weer in zat liep het verschil echter ook weer met rasse schreden op. De wedstrijd bleek om die reden in vroeg stadium al beslist en als gevolg daarvan ontstond er een wat gezapig spelbeeld. Het spel bij Actief was bij vlagen nog steeds prima maar die momenten werden weer afgewisseld door net iets teveel slordigheden. Trainer coach René Zuidema gaf om die reden de meegereisde jeugdspeelsters Marit Meijer en Manouk Hof alle tijd en ruimte om alvast te wennen aan het komend seizoen, waarin beide speelsters definitief aan de ploeg worden toegevoegd.

De enige die bij Actief wel constant bij de les bleef was keepster José Zuidema, die met een aantal prima reddingen mede verantwoordelijk was voor het feit dat Beilen ook in die 2e helft slechts 5x trefzeker kon zijn. Daarnaast nam Melinde Meinen met zeven treffers de ploeg in dit duel op sleeptouw. Uiteindelijk eindigde het treffen in een simpele, maar klinkende, 10-20 overwinning voor Actief. Voor Actief scoorden Melinde Meinen (7x), Lieke Scholten (4x), Chantal Kampijon en Yvonne Prins (ieder 3x), Eilina Höhnebecke (2x) en Marit Meijer (1x).

Uitslagen deze week:

H.V.R.’97 DMW – Actief DMW 3 – 9

Actief D1 – E&O D1 4 – 5

DESH HB2 – Actief/HVR’97 HB1 30 – 15

FHC E3 – Actief E1 12 – 8

Beilen D1 – Actief D1 3 – 9

S.V.W.W. DC2 – Actief DC1 13 – 17

Borger HC1 – Actief HC1 11 – 29

S.V.W.W. DB1 Actief DB1 13 – 7

VAKO/Actief HS1 – Jahn II HS1 16 – 33

Programma komende week:

Op zondag 17 februari zijn er 3 wedstrijden in Sporthal de Marsch te Paterswolde:

10.00 uur Actief E1 – V&S E1

12.40 uur Actief HC1 – E&O HC2

15.40 uur Actief DS1 – S.V.W.W. DS2