De handbaldames van Actief speelden de laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen de studentenploeg van Cirkeltijgers. Na een ruststand van 11-7 trok de thuisploeg uiteindelijk met 21-17 de winst naar zich toe.

Vanaf het 1e fluitsignaal nam Actief het initiatief, maar na een prima begin begon de motor bij de thuisploeg wat te haperen. In aanvallend opzicht werden de ruimtes die de gasten weggaven wel goed belopen, maar de eindpass was met regelmaat te slordig om dat ook succesvol af te kunnen ronden. Daarnaast was de Paterswolder formatie in de dekking niet doortastend genoeg bij het afstoppen van de tegenstander en die wist daar af en toe prima van te profiteren. Bij een stand van 8-6 in de 20e minuut wist Actief echter enkele keren, na balverlies bij de ploeg uit Groningen, goed de snelle break te hanteren. Daarmee verschafte de thuisploeg zich wat meer lucht want halverwege stond de marge op vier treffers (11-7).

Na de hervatting liet men aan Actief zijde twee gezichten zien. De Drentse equipe wisselde fraai opgezette aanvallen af met momenten van onachtzaamheid in de dekking en slordigheden in de passing. Bij 16-15 was de aansluiting voor Cirkeltijgers een feit, maar Melinde Meinen, samen met Chantal Kampijon goed voor maar liefst 17 treffers, gooide met een aantal doelpunten het duel definitief op slot. Opvallend detail in deze wedstrijd was de terugkeer van opbouwer Kirsten Heijne die, na jarenlang blessureleed, weer haar rentree maakte bij de dames van Actief. Daarmee werd een wisselvallig en moeizaam seizoen, veroorzaakt door de vele afwezigen, toch nog dubbel succesvol afgesloten en hield Actief met de 21-17 eindstand beide punten binnenboord.

Voor Actief scoorden Chantal Kampijon (10x), Melinde Meinen (7x), Bianca Ubels (2x), Lieke Scholten en Yvonne Prins (ieder1x).