Het begint er sterk op te lijken dat de handbaldames van Actief het pad omhoog defintief hebben gevonden. In Wijster behaalde men, met een sterk collectief optreden, een dik verdiende overwinning op SVWW.

Actief begon voorvarend aan het duel, leunend op een solide defensie stond de ploeg al vlot op een 0-3 voorsprong. Die marge werd dan ook constant vastgehouden want het verschil bleef minimaal drie treffers in het voordeel van de Paterswolder formatie, met uitschieters naar zes. Opererend vanuit die prima functionerende dekking wisten de gasten in offensief opzicht regelmatig de ruimtes te vinden en te benutten, en zo stond het in de 20e minuut 3-7. Tot dat moment was er voor Actief nog geen vuiltje aan de lucht, maar in dezelfde minuut kreeg de ploeg een fikse domper te verwerken. Caroline Gomarus ging bij een aanvallende actie door haar knie en dat betekende voor haar einde wedstrijd. De, al maandenlang door blessures geteisterde, formatie van René Zuidema kon hiermee wederom een naam op de blessurelijst bijschrijven. Actief diende het restant van het duel uit te spelen in de wetenschap dat er nog slechts één wisselspeelster op de bank zat. Maar vanaf dat moment liet de ploeg zien waarin het kan uitblinken. Actief ging niet bij de pakken neerzitten maar knokte zich met een puike wedstrijdmentaliteit door de laatste veertig minuten van het duel. Het stond tot aan de rust nog één treffer toe en begon aan de 2e helft met een 4-7 voorsprong.

Die marge bleef de eerste tien minuten van de 2e helft in stand want in de 40e minuut gaf het scorebord een tussenstand van 7-10. Die fase was dan ook de enige fase waarin de gasten uit Paterswolde iets te verwijten viel. Slordig balverlies in de aanval bleek de grootste oorzaak voor het feit dat men niet definitief afstand wist te nemen van SVWW. De thuisploeg bleef er volledig voor gaan en wist om die reden zichzelf goed in de wedstrijd te houden.

Bij Actief onderscheidde keepster José Zuidema zich in diverse situaties waarbij ze haar doel schoon en de ploeg overeind wist te houden. Dat vijzelde het moraal van de gasten nog verder op. In de dekking stond een hecht collectief (met slechts twee tegentreffers in de laatste twintig minuten) dat in offensief opzicht definitief de wedstrijd in het slot gooide met een aantal prima uitgespeelde succesvolle aanvallen. Via 8-13 in de 50e minuut werd het uiteindelijk 9-17 voor Actief dat daarmee de 3e wedstrijd in successie in winst wist om te zetten. Voor Actief scoorden; Melinde Meinen (7x), Lieke Scholten (4x), Yvonne Prins (3x), Chantal Kampijon (2x) en Bianca Ubels (1x)

Heren Senioren:

Het Heren Senioren combi team van Vako/Actief wist zondag 18 november haar eerste winstpartij binnen te slepen. In Wildervank werd er ruim gewonnen met 28-9 van de Heren Senioren van Aeolus.

Midweek:

De Dames Midweek speelden vrijdag 16 november in sporthal de Marsch tegen de Dames Midweek van VAKO uit Vries. Na een harde wedstrijd met vrij weinig doelpunten viel het voordeel uit naar Paterswolde. Onze dames wisten met 5-3 te winnen en handhaven daarmee hun ongeslagen status.

Jeugd:

De jeugd speelde op diverse plaatsen in Noord Nederland:

*De E jeugd speelde in Groningen tegen de E jeugd van V&S. De Groningers bleken net even sterker met 16-10.

*De D jeugd nam het in Emmen op tegen de D2 van E&O. Ook hier weinig doelpunten, maar wel de nipte winst! Een keurige 3-4 overwinning.

*De jongens C speelden in Groningen de “beladen kraker” tegen V&S. Na een gelijk opgaande en spannende wedstrijd hadden de Groningers helaas 2 doelpunten meer: 25-23 voor V&S.

*De meiden DB1 speelden in Roden tegen de DB1 van HVR’97. De meiden uit Roden kregen maar weinig kans en onze meiden wisten ruim met 15-4 te winnen.

*Het combinatie B1 jongens team speelde op zaterdagavond 17 november tegen de HB1 van de combinatie DESH uit Emmen. De jongens wisten aanvankelijk goed partij te bieden, echter toen de weerstand gebroken was bleek het thuisspelende team te sterk: 31-10 in het voordeel van DESH.

Programma komende week:

Op vrijdag 23 november om 19 uur speelt het combi B jongens team in Sporthal de Marsch tegen Doles HB1 uit Harkstede.

Op zondag 25 november spelen in Sporthal de Marsch te Paterswolde:

10.00 uur: de E jeugd tegen de E jeugd van Kwiek uit Hoogeveen

10.55 uur: de D jeugd tegen de D jeugd van Kwiek uit Hoogeveen

11.40 uur: de meiden DC1 tegen HVA uit Annen

12.40 uur: de jongens HC1 tegen SV Hoogersmilde

14.40 uur: de Dames Senioren tegen de Dames Senioren van Kwiek uit Hoogeveen

-het Heren Senioren Combi team speelt om 13.10 uur in Vries tegen F.H,C. uit Stiens