In sporthal de Marsch ontving de dames handbalploeg van Actief koploper FHC. De formatie uit Stiens heeft in deze competitie slechts één nederlaag moeten incasseren, maar dat was wel het thuisduel tegen datzelfde Actief.

Helemaal gerust was de trotse koploper dus niet op een goed resultaat en dat gevoel bleek terecht. De thuisploeg haalde eindelijk weer eens het niveau dat het voor de kerststop al meerdere malen had laten zien en de ploeg toen tot in de top 3 bracht. Dat betekende voor de gasten uit Friesland alle hens aan dek en voor het publiek een uur lang op het puntje van de stoel zitten. Beide ploegen maakten er dan ook een boeiend schouwspel van en hielden elkaar het eerste half uur lang in evenwicht. Aan beide kanten liet de defensie zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Werklust en beleving in overvloed waarbij soms stevig doorgepakt werd. Actief wist in aanvallend opzicht regelmatig de ruimte te benutten maar miste af en toe de scherpte in de afronding. Die afronding bleek bij FHC net iets beter verzorgd en zo stond het halverwege 7-9 in het voordeel van de kampioenskandidaat.

Uiteindelijk zou het eerste kwartier van de 2e helft de Paterswolder formatie op gaan breken. Actief speelde in die fase beslist goed maar het ontbrak de equipe aan doelpunten. Zo werd er bijv. een handvol toegekende strafworpen gemist en stond het om die reden in de 40e minuut plotseling 7-12 in het voordeel van FHC. Dat gat leek onoverbrugbaar, maar Actief rechtte de rug, ging nog eens vol aan, en had bij 12-14 bijna de aansluiting gerealiseerd. Enkele fraai uitgespeelde aanvalspatronen bij de thuisploeg bracht de gasten nog bijna aan het wankelen. Zo nam Chantal Kampijon (goed voor liefst 8 treffers in dit duel) de ploeg op sleeptouw, maar incasseerde Actief ook een aantal tijdstraffen en miste het, gezien over de hele wedstrijd, maar liefst vijf strafworpen. Dat bleek in de slotfase voor de ploeg uit Stiens net genoeg om Actief op voldoende afstand te houden en kwam het in Paterswolde, met een eindstand van 14-16, met de schrik vrij. Bij Actief waren Chantal Kampijon (8x), Vanessa Eleveld en Yvonne Prins (ieder 2x), en José Söttje en Melinde Meinen ieder 1x) verantwoordelijk voor de treffers.

Andere teams:

-De Dames Midweek speelden vrijdagavond 2 februari de topper tegen de Dames Midweek van Cirkeltijgers uit Groningen. De nummers 1 en 2 uit deze competitie troffen elkaar al eerder en toen was het verschil 2 puntjes in het voordeel van Actief. Ook nu ontspon zich een enorm spannende wedstrijd, waarbij Cirkeltijgers elke keer net even iets beter leek. Dat de emoties hoog oplaaiden bleek wel uit de vele straffen en 2 rode kaarten die de strak fluitende scheidsrechters uitdeelden. De Actief Dames wisten aan het eind goed terug te komen en hadden grote kansen op de gelijkmaker, maar ook hier mochten strafworpen niet helpen. Cirkeltijgers won uiteindelijk deze thriller met 8-9.

-De jeugd van E1 speelde tegen FHC E2 uit Stiens. Onze jeugd liet er echter geen twijfel over bestaan wie er beter was: ondanks het feit dat de gasten een stukje ouder waren, werd er met 17-11 gewonnen.

-De D jeugd speelde tegen de D1 van FHC uit Stiens (ook hier met oudere spelers). Hier bleken de gasten een maatje te groot en FHC wist te winnen met 11-19

-De jongens HC1 speelden tegen koploper FHC HC1 (wederom met oudere spelers) een uitermate spannende pot. Na een 5-9 achterstand bij rust wisten de jongens terug te komen tot een eindstand van 15-16. Ook hier bleek het missen van 4 strafworpen aan Actief zijde mede beslissend.

-De jongens van het Combi HB1 team speelden een leuke wedstrijd tegen de HB1 van Unitas uit Rolde. Het onderlinge verschil tijdens de wedstrijd was miniem en de 19-24 overwinning van Unitas viel helaas te groot uit.

-De meiden DB1 speelden tegen de DB1 van Hazewind uit Gieten. Na een goede eerste helft, werd de 2e helft aarzelend begonnen en vielen er eigenlijk te weinig doelpunten. Aan het eind gaven de meiden nog even vol gas om een mooie 14-6 overwinning te pakken.

-Het combinatie Heren Senioren team van VAKO/Actief speelde in Sleens tegen Exito HS1. Ook hier een spannende pot met een miniem verschil in uitslag: met 25-24 bleven de punten helaas in Sleen.

Programma komende week:

Op woensdag 6 februari speelt Dames Midweek om 20.30 uur in Sporthal de Hullen te Roden tegen de Dames Midweek van H.V.R.’97.

Op vrijdag 8 februari speelt de D jeugd om 17.30 in Sporthal de Marsch te Paterswolde tegen de D2 van E&O uit Emmen.

Op zondag 10 februari speelt het Heren Senioren Combi team om 15.20 uur in sporthal de Kamp te Vries tegen de Heren Senioren van Jahn II uit Stadskanaal.

Op zaterdag 9 en zondag 10 februari spelen alle andere teams uit (zie schema op de website www.hvactief-paterswolde.nl).