Handbalsters Actief verrassen koploper FHC

De handbalvrouwen van Actief gingen op bezoek bij koploper FHC. De lijstaanvoerder uit Stiens had de voorgaande vier duels in winst om weten te zetten maar mocht tegen de bezoekers uit Paterswolde geen moment aanspraak op de overwinning maken.

En dat was een forse streep door de rekening van de Friese opponent dat dacht de klus in eigen huis wel te kunnen klaren. Dat bleek echter een misvatting. Bij Actief wordt de lijst met langdurig afwezigen zo langzamerhand wat korter. Zo maakte Melinde Meinen na maandenlang blessureleed haar rentree en dat bleef voor de thuisploeg niet zonder gevolgen. Aan de hand van Meinen (goed voor liefst 8 treffers) en keepster José Zuidema trok de Paterswolder formatie vanaf het eerste fluitsignaal de regie naar zich toe en stond deze tot het eindsignaal niet meer af. In het eerste half uur hield Actief constant een voordelige marge van twee treffers in stand en zo stond het halverwege 5-7 in het voordeel van de gasten.

Vooral in defensief opzicht had de Drentse equipe de zaken prima op orde. Het gaf weinig ruimte weg en op de momenten dat FHC wel door wist te breken vonden ze met grote regelmaat een uitstekend keepende José Zuidema op hun weg. Zo had deze halverwege de eerste helft een fantastische reflex paraat in een 1:1 situatie na een snelle break aan Friese zijde.

De formatie uit Stiens probeerde in het tweede bedrijf van alles om de wedstrijd te doen kantelen. Het offerde een verdediger op om Melinde Meinen af te kunnen stoppen en probeerde vanaf de 40e minuut met een uiterst offensieve dekkingsvariant het spel van Actief te ontregelen. Tevergeefs zo bleek, want de marge die de Paterswolders hadden opgebouwd stond men niet meer af. Ook al om dat op cruciale momenten Zuidema haar doel vakkundig schoon hield en Meinen, ondanks de mandekking, haar aandeel in de score bleef houden. Daarnaast bleek het meespelen van midweek speelster Anita Stroetinga een gouden greep. Zij wist zich vooral in defensief opzicht te onderscheiden voor de gasten uit Paterswolde.

Actief hield zelf af en toe de hoop op een beter resultaat voor de thuisploeg in leven door enkele momenten van slordig balverlies in de aanval. Maar zag uiteindelijk ook kans om met fraai uitgespeelde treffers dezelfde hoop bij FHC weer de grond in te boren.

Bij 15-18 klonk het eindsignaal en dat was een beloning voor de ploeg die ook het meest aanspraak op de winst mocht maken, en dat was Actief. Aan FHC zijde waren er sportieve complimenten voor het optreden van de Drentse gasten die, na twee nederlagen, terecht de eerste punten van het seizoen mee mochten nemen.

De treffers bij Actief kwamen op naam van; Melinde Meinen (8x), Chantal kampijon (4x), Lieke Scholten (2x), Yvonne Prins, Caroline Gomarus, Bianca Ubels en Vanessa Kalsbeek (ieder 1x).

Heren Senioren:

Het Heren Senioren Combi team speelde zondag 4 november thuis in De Kamp te Vries tegen de Heren Senioren van Exito uit Sleen. Onze heren wachten nog op de eerste punten van het seizoen. Ook deze wedstrijd kwam het er nog net niet van, met 16-23 gingen de punten mee naar Sleen. Het lijkt echter een kwestie van tijd te zijn totdat dit vrij jonge team punten gaat pakken!

Midweek:

De Dames midweek speelden op donderdag 1 november in Annen tegen de Dames Midweek van H.V.A. Wegens personele problemen werd er een beroep gedaan op enkele B meiden, die prima partij wisten te geven. Met een 4-12 uitslag gingen de punten vrij eenvoudig mee naar Paterswolde. Daarmee zijn onze dames momenteel de enige ongeslagen ploeg in hun poule!

Jeugd:

*De E jeugd speelde in Stiens tegen de E jeugd van F.H.C. Helaas bleek de thuisspelende ploeg iets te sterk, mede geholpen door een slaperige scheidsrechter, een 14-8 einduitslag stond op het scorebord.

*Ook de D jeugd speelde in Stiens tegen de D jeugd van F.H.C. Ook hier bleken de Friese handballers iets te sterk, een 20-4 uitslag in het voordeel van de thuisspelende ploeg.

*De jongens C speelden in Sleen tegen de HC1 van Exito. Een keurige en ruime 4-31 overwinning zorgde voor 2 punten voor onze jongens.

*De meiden DB1 speelden in Gieten tegen de DB1 van Hazewind. Ook de meiden wisten de punten mee naar huis te nemen: een keurige 7-14 overwinning.

*Het combinatie B1 jongens team speelde in sporthal de Marsch te Paterswolde tegen de HB1 van Jupiter’76 uit Franeker. Een spannend en gelijkopgaand duel met uiteindelijk het voordeel voor onze jongens: een mooie 21-20 overwinning!

Programma komende week:

Zondag 11 november houden de jeugdteams de jaarlijkse doelpuntenactie. Per gescoord doelpunt hopen ze de kas van de vereniging te spekken!

Alle jeugdteams spelen die zondag thuis in sporthal de Marsch, een ouderwetse handbalzondag dus:

10.00 uur: de E jeugd tegen de E3 van F.H.C, uit Stiens

10.55 uur: de D jeugd tegen de D1 van/uit Beilen

11.40 uur: de meiden DC1 tegen de DC2 van S.V.W.W. uit Wijster/Westerbork

12.40 uur: de jongens HC1 tegen de HC1 van HVA/Aeolus uit Annen/Wildervank

13.40 uur: de meiden DB1 tegen de DB1 van S.V.W.W. uit Wijster/Westerbork

14.40 uur: de HB1 jongens combi tegen de HB1 van Unitas uit Rolde

15.40 uur: de Dames Senioren spelen tegen de Dames Senioren van/uit Beilen

Het Heren Senioren Combi team tenslotte speelt om 14.10 in Stadskanaal tegen Jahn II