In de eigen sporthal de Marsch speelden de handbaldames van Actief een thuisduel tegen Beilen. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden was het voor de Paterswolder formatie allesbehalve een eenvoudige overwinning.

De thuisploeg had het in de eerste helft in defensief opzicht bijzonder lastig met de gasten. Gebrek aan scherpte, samenhang, en agressie in de dekking lagen ten grondslag aan een fors aantal treffers dat Actief in die fase van de wedstrijd moest incasseren. Dat dit euvel niet direct tot een grote achterstand leidde was dan ook voornamelijk te danken aan de speelwijze in de aanval. Vrijwel ieder tegendoelpunt werd door Actief beantwoord met een treffer. Desondanks viel de thuisploeg nog wel hier en daar te betrappen op slordig balverlies in de passing en de afronding. Neemt niet weg dat Actief zich na twintig minuten geconfronteerd zag met een 6-8 achterstand. Iets wat de Paterswolder equipe in de laatste tien minuten tot aan het rustsignaal wist om te zetten in een 11-10 voorsprong. Daar waar Beilen in tijdsbestek van twintig minuten acht treffers liet optekenen wist Actief dat aantal in de laatste tien minuten te beperken tot twee. De thuisploeg kreeg in die laatste fase meer grip op de aanval van Beilen en bleef zelf met enige regelmatig succesvol in de afronding.

De ingezette lijn van die laatste tien minuten voor rust werd door Actief in de tweede helft direct doorgetrokken. De thuisploeg liep binnen vijf minuten uit naar een voordelige marge van vier treffers (14-10), en stond in de 40e minuut voor met 18-14. Met name Chantal Kampijon en Lieke Scholten lieten zich gelden met hun aandeel in de hoeveelheid doelpunten. Beide werden verscheidene keren fraai vrijgespeeld door de rest van de opbouw (Bianca Ubels en Melinde Meinen) en wisten dat vaak doeltreffend af te ronden. In defensief opzicht werd veel werk verzet en dat ging af en toe op het scherpst van de snede, hetgeen ook prompt tijdstraffen opleverde. Maar het feit dat men ook in ondertal wist te scoren zegt voldoende over de Paterswolder aanval. Via 20-15 werd het uiteindelijk 26-18 voor Actief, dat een matige eerste helft een goed vervolg wist te geven in het tweede bedrijf. Het lijkt erop dat de ploeg de lijn omhoog heeft gevonden, maar de uitwedstrijd tegen SVWW zal uit moeten wijzen of die conclusie gerechtvaardigd is.

De doelpunten voor Actief kwamen van; Chantal Kampijon (9x), Lieke Scholten (8x), Melinde Meinen en Yvonne Prins (ieder 3x), Vanessa Kalsbeek (2x) en Bianca Ubels (1x)

Heren Senioren:

Het Heren Senioren Combi team speelde zondag 11 november in Stadskanaal tegen de Heren Senioren van Jahn II. De thuisspelende ploeg bleek echter een stuk sterker, eindstand 48-11 voor de ploeg ut Stadskanaal.

Jeugd:

De jeugd speelde de thuiswedstrijden op zondag 11 november voor de zogenaamde “Doelpuntenactie”. Proberen geld binnen te halen door zoveel mogelijk te scoren!

*De E jeugd speelde tegen de E jeugd van F.H.C. Deze toppers wonnen zeer knap en verdiend met 12-8.

*De D jeugd volgde het goede voorbeeld. Tegen de D1 van Beilen werd weliswaar nipt, doch verdiend met 6-5 gewonnen.

*De meiden DC1 lieten een keurig staaltje handbal zien! Met 18-11 werden de meiden van SVWW uit Wijster/Westerbork ‘opgerold’!

*De jongens C lieten vervolgens zien waar het volgens hen om gaat bij een doelpuntenactie: doelpunten! Met 29-11 werden de HC1 jongens van HVA/Aeolus uit Annen en Wildervank verslagen.

*De meiden DB1 kwamen de 1e helft goed uit de startblokken, maar na een 4-0 ruststand zakte het niveau en wisten de gasten van SVWW uit Wijster/Westerbork alsnog met 6-9 te winnen.

*Het combinatie B1 jongens team tegen de HB1 van Unitas uit Rolde. De jongens wisten goed partij te bieden en het Unitas knap lastig te maken. Helaas was de winst voor de gasten met 12-17.

Programma komende week:

Op vrijdag 16 november om 21.00 uur speelt de Dames Midweek in Sporthal de Marsch tegen de Dames Midweek van VAKO uit Vries.

Op zaterdag 17 november spelen de HB1 jongens combi om 17.35 uur in Emmen tegen de HB2 combi van DESH.

Op zondag 18 november spelen:

-de E jeugd om 16.00 uur in Groningen tegen de E jeugd van V&S

-de D jeugd om 10.15 in Emmen tegen de D2 van E&O

-de jongens HC1 om 9.00 uur in Groningen tegen de HC1 van V&S

-de meiden DB1 om 10.50 uur in Roden tegen de DB1 van HVR’97

-de Dames Senioren om 14.25 uur in Wijster tegen de Dames Senioren SVWW

-het Heren Senioren Combi team om 10.30 uur in Wildervank tegen Aeolus